5 Diferente dintre elevatoarele cu 2 coloane si cele de tip foarfecă
5 Diferente dintre elevatoarele auto cu două coloane si cele de tip foarfecă
Există mai multe tipuri de elevatoare auto, dar cele mai
populare dintre acestea sunt elevatoarele auto cu 2 coloane si elevatoarele
auto tip foarfecă. De aceea, la achizitia unui elevator auto, cei mai multi
patroni de ateliere de reparatii oscilează între cele două tipuri de utilaje.
Iar pentru a putea face o alegere în cunostintă de cauză si a achizitiona cel
mai bun elevator care să satisfacă toate nevoile atelierului, este necesară
cunoasterea diferentelor dintre cele două produse.
Principalele diferente dintre elevatoarele auto cu două coloane si elevatoarele auto de tip foarfecă
#1 Sarcina maximă de ridicare
Elevatoarele auto nu pot ridica greutăti mai mari decât sarcina lor maximă de ridicare care se regăseste în manualul de instructiuni asigurat de producătorul echipamentului. În general, dacă vorbim de cele mai convenabile tipuri de utilaje, elevatoarele auto cu două coloane pot ridica greutăti mai mari decât cele de tip foarfecă. De exemplu, cel mai convenabil elevator cu două coloane de pe acest website, un elevator auto RHM 242 M2, are o sarcină maximă de ridicare de 4200 de kilograme în timp ce un elevator foarfecă dubla, are o sarcină maximă de ridicare de 3200 de kilograme si ridica la inaltimea maxima de 2000 mm. Mai exista un alt tip de elevator vulcanizare care ridica la inaltimea maxima de 1000 mm si are sarcina maxima de 3000 Kg
#2 Pretul
Atât elevatoarele auto cu 2 coloane cât si elevatoare tip foarfecă au preturi cuprinse între câteva mii si câteva zeci de mii de lei. Însă dacă ne ghidăm strict după sarcina maximă de ridicare, cele mai ieftine sunt întotdeauna elevatoarele auto cu 2 coloane care indiferent de cât costă au limite maxime începând cu 4200 de kilograme.
#3 Spatiul pe care îl ocupă
Spre deosebire de elevatoarele cu două coloane care si atunci când nu sunt folosite ocupă mult spatiu în interiorul unui atelier auto, elevatoarele auto de tip foarfecă, datorită structurii lor, pot fi îngropate în podeaua de ciment conform instructiunilor furnizate de producător si crea o suprafată plană la acelasi nivel cu restul podelei atunci când nu sunt utilizate pentru ridicarea unui vehicul.
#4 Posibilitatea de a parca două masini una sub alta
Mai ales în străinătate, elevatoarele auto cu două coloane nu sunt folosite doar cu scopul de a ridica vehiculele în vederea depanării, ci si economisirii spatiului dintr-un garaj si parcarea mai multor vehicule folosindu-se la maxim înăltimea constructiei. Astfel, cu ajutorul unui elevator auto cu două coloane un vehicul care nu este folosit zi de zi poate fi ridicat până la o înăltime optimă si sub el se poate parca o altă masină astfel încât să se creeze mai mult loc liber.
#5 Sisteme de blocare si deblocare automate
Blocarea si deblocarea vehiculelor ridicate cu ajutorul unui elevator se poate face manual sau automat în functie de proprietătile elevatorului în cauză. Ca regulă generală însă, elevatoarele cu două coloane convenabile ca pret nu dispun decât de sisteme manuale, în timp ce elevatoarele de tip foarfecă fabricate special pentru vulcanizări si care se încadrează si în bugetele mici, au sisteme automate.
Concluzie
În linii mari acestea sunt cele mai importante cinci diferente dintre elevatoarele auto cu două coloane si elevator foarfeca. Ca functie de bază, ambele tipuri de utilaje pot îndeplini cu succes acelasi scop si anume ridicarea vehiculelor. Dar când luăm în calcul si alti factori precum pretul de achizitie sau sarcina maximă de ridicare, apar diferente care pot influenta decizia unui patron de atelier în functie de necesităti.
Pe de altă parte, dacă pornim de la premisa unui buget nelimitat, atât elevatoarele auto cu două coloane, cât si cele de tip foarfecă sunt foarte eficiente în îndeplinirea obiectivului pentru care au fost create si se poate pune mai mult accent pe alegerea unui aparat profesional, fabricat anume pentru o anumită marcă de masini sau cu multiple functii care permit oferirea unor servicii de înaltă calitate clientilor.
În final, datorită faptului că este vorba de un utilaj care nu poate lipsi din nici un atelier auto, investitia într-un elevator auto de orice fel se amortizează repede, permitând atelierului să-ti crească mai repede cifra de afaceri si să obtină profit.
Same In Category
- Elevator auto 2 coloane
- elevator auto doua coloane 5 tone
- Top elevatoare foarfeca
- Top elevatoare auto 4 coloane
- Top elevatoare auto - partea 2
- Top Elevatoare Auto - Cum să alegi între diferitele modele prezente pe piață
- Spatiu necesar instalarii unui elevator auto
- Programe de finanțare 2022. Ce fonduri poți accesa ca să deschizi sau să utilezi un service auto
- Mașini dejantat - funcții și caracteristici. Cum să alegi modelul de care ai nevoie în atelierul tău
- Intrebari frecvente despre achizitie elevator auto
Related Blogs By Tags
- Elevator auto 2 coloane
- Spatiu necesar instalarii unui elevator auto
- Intrebari frecvente despre achizitie elevator auto
- Elevator auto 2 coloane PREMIUM REIHMANN RHM 242 PRO – 4200 KG
- De ce ai nevoie de un elevator auto pentru afacerea pe care o conduci?
- Cum functionează un elevator auto?
- Ce trebuie să se regăsească într-un atelier auto de succes?
- Ce sunt elevatoarele foarfeca mobile
- Ce este un elevator auto pentru geometrie directie?
- Argumente pro si contra tipuri de elevatoare auto
Leave A Comment